Ce vreti prapaditilor? Sa TAC?

O noua drama nationala. CNA a descoperit coada la pruna. Noi jurnalistii tv mai avem si voce. Daca esti de la Antene trebuie insa sa amutesti ca asa vor ei. Au interzis clipuri. Au dat amenzi. Acum insa au castigat concursul de “inteligenta”. M-au prins. Si au mai dat un sut in cur Antenelor prin numele Mile Carpenisan. Cred ca isi savureaza fapta precum o stirba care soarbe o ciorba de burta ce ii curge pe barbie si pe haine. La fel de gretosi au fost si ei. Mile Carpenisan a pus voce pe un clip electoral de 29 de secunde din care el s-a auzit vreo 14. Sa il omoram cu pietre si sa il param la tova. Cui? La AJR(asociatia jurnalistilor din Romania). O asociatie pe care eu nu o recunosc nu sunt membru nu ma reprezinta si ca atare poate sa imi sufle…Aaaaa m-au mai parat si la Antena. Aici chiar nu am ce zice. Sunt angajatul lor si ma supun deciziilor. Mi-am ales cu grija stapanii (asta ca sa moara de ciuda marii profesionisti care nu au de lucru si s-au adunat la CNA) Am in schimb alte dileme: 1) Daca acel candidat din clip nu era PSD sesiza ceva CNA-ul? Si ce legatura are articolul 63, alineatul 2 din Legea 67 cu “fapta mea reprobabila”? 2) De ce nu a sesizat si ca prin firma mea de productie media “MC Media” am produs si clipuri pentru seminte de grau si porumb si mi-am pus vocea de N ori? 3) Ce dracu de treaba are CNA cu regulamentele de ordine interioara din Antene ca sa se trezeasca vorbind? 4) Cu ce drept vorbesc astia de la AJR ,cu care eu ca jurnalist nu am nici doua fire doua paie ,despre mine? Oare o sa realizeze cineva ca Mile Carpenisan e tocat acum doar pentru ca CNA vrea sa o traga Antenelor? Oare o sa trebuiasca sa nu mai vorbesc cu vocea mea decat pe post? Oare nu am dreptul sa fac afaceri in timp ce ma aflu in concediu fara plata? Oare de ce nu o sa sara niciodata toti de cur in sus ca si in cazul altor razbunari? Si oare daca Robert de Niro pune voce pe o reclama la sapunul Duru …chiar inseamna ca il foloseste?

Eh… hai ca am scris prea mult si poate o sa imi interzica si asta pentru ca vocea trebuie sa o port in buzunar. Iata inceputul nebuniei lor….si va spun ca mai exista vreo trei stiri pe mediafax pana acum pe tema asta:

BUCUREŞTI, 21 mai (MEDIAFAX) - Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să sesizeze Asociaţia Jurnaliştilor din România (AJR) cu privire la spotul electoral al candidatului PSD la primăria Lugoj, Francisc Boldea, despre care se crede că foloseşte vocea reporterului Antena 1, Mile Cărpenişan.
            Ten TV Lugoj a difuzat, pe 16 mai, spotul electoral “Boldea la Primărie”, cu o durată de 29 de secunde, aparţinând candidatului PSD la primăria Lugoj, Francisc Boldea.
            Potrivit Serviciului Inspecţie al CNA, în spotul electoral poate fi auzită vocea lui Mile Cărpenişan, reporter Antena 1. Cu toate acestea, membrii CNA au cerut, printr-o scrisoare, reprezentanţilor Antena 1 să confirme dacă într-adevăr este vorba despre vocea reporterului Mile Cărpenişan, sesizând totodată AJR cu privire la acest subiect.
            Articolul 63, alineatul 2 din Legea 67 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale prevede: “radiodifuzorii publici şi privaţi sunt obligaţi să asigure, în cadrul serviciilor de programe audiovizuale, desfăşurarea unei campanii electorale echitabile, echilibrate şi corecte pentru toate partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi pentru toţi candidaţii”.
            În luna martie, CNA şi AJR au semnat un protocol de colaborare, prin care cele două instituţii vor realiza un schimb reciproc de informaţii în vederea respectării codului deontologic al jurnaliştilor şi a legislaţiei audiovizuale.

 UPDATE : Au venit alaturi de mine oameni pe care ii stiam aproape - Victor Ciutacu,  Sibilla poesis , MoshemordechaiGabi, Vlad Petreanu, Oana Dobre, Corina Cretu si Vio - dar si multi la care nu ma asteptam. Ei bine tuturor nu pot decat sa Va multumesc

23 Responses

  1. Ioana Says:

    Daca te apreciez e tocmai pentru ca nu taci! Si sper sa n-o faci niciodata, oricare ar fi presiunile. Nu e usor, dar asta face diferenta intre unul ca tine si-un “viteaz” care cedeaza la primul “bau”!

  2. Marian S. Says:

    De cind m-am nascut incerc sa aflu care este legatura dintre caciula si prefectura. Pina la urma am aflat: sula. Ca asa se spune in popor: sula si caciula, sula si prefectura. Se pare ca tot asta este legatura si in cazul nostru. Stau si ma crucesc si inca ma intreb ce se intimpla. Te rog sa ne tii la curent, eu inca n-am inteles nimic. Doar ca iarna nu-i ca vara, asta e clar.

  3. sfinx667 Says:

    Am preluat pe blogul meu un pasaj din acest articol, respectiv comunicaltul Mediafax, cer scuze ca nu am cerut permisiunea, abia azi dimineata la ora 4 jumate am citit acest articol, apoi am scris, dupa priceperea mea… consider ca intotdeauna trebuie sa luam atitudine, sa facem cunoscut tuturor orice incalcare a principiilor si drepturilor, si am dorit sa fiu solidara, in numele adevarului.
    Daca am gresit ceva, rog sa fiu atentionata sa repar, insa nu voi tacea niciodata, pentru mine Mile Carpenisan e un nume, o voce, o profesie, o misiune. ..
    Articolul ” Uite cine vorbeste … ” e doar o continuare a celor relatate de tine deja, am citit de altfel si ce a patit domnul Ciutacu, si altii de la antene…
    respecte si pretuire Mile Carpenisan, si, sa nu taci niciodata, suntem alaturi de voi jurnalistii ori de cate ori veti fi tinta nemernicilor de orice fel,
    Sibilla

  4. CELLA Says:

    Penibilul unora poate atinge nişte cote … de declanşare a coşmarelor unora care nu au cum avea vise că nu-i “lasă datoria”
    te apreciez necondiţionat şi de multă vreme,eşti o persoană verticală,un profesionist
    m-am plictisit ca politicul să-mi tot invadeze cu penibilităţi viaţa,zilnic
    aş vrea să pot vieţui într-o minimă normalitate
    continuă cum ai început şi nu-i băga în seamă o vorbă aplicabilă ar putea fi “calul moare de drum lung şi …de grija altuia” sau
    “cîinii latră,caravana trece”

  5. Vio Says:

    astia de la CNA sunt mai mult decat penibili, dar pe unii care-si ling la greu stapanii in emisiuni televizate nu-i vad? asta cu folosirea vocii tale e cea mai comica faza din campania asta

  6. Victor Ciutacu Says:

    Sa traiesti, batrane! Capu’ sus…

  7. Andi Says:

    Un jurnalist care nu are dusmani nu exista. Iar daca nu gasesc nimic cu care sa te poata distruge, dusmanii scot in fata orice mizerie, numai sa te discrediteze. Dupa mine, tot “scandalul” asta e un fâs de doi lei (vechi), iar CNA-ul s-a comportat lamentabil.

  8. Recursul la ginecologie « Moshe & Mordechai blog Says:

    [...] de la inhalat aurolac.  Noul duşman al poporului identificat, demascat şi tocat de ceneaci e prietenul Mile Cărpenişan. Care a făcut ce ? Şi-a împrumutat vocea pentru un clip electoral. Habar n-am al cui. Nu [...]

  9. Mordechai Says:

    Mile, ştii vorba lui Lavoisier: ia mai dă-i în…!
    Chiar am devenit cu toţi negri pe moşia lu’ zexe-zeus? Chiar a devenit obligatorie pentru noi toţi puparea în cur a jucătorului ? Ţi-am zis vorba lui Lavoisier !

  10. je_journaliste Says:

    atac frontal din partea “colegilor” de breasla, care lucreaza sub numele anonimatului. Sia asta doar pentru ca nu au un nume. Mai sunt si cei care au nume; CNA, AJR , din ciclul oamenilor mici cu functii “mari”, adica tot felul de neica nimeni care fac parte din tot felul de comisii, comitete si comitii si isi dau cu parerea.M-am saturat si imi e sila de “oameni” care isi castiga painea pe care o dau copiilor lor din astfel de mizerii. Poate am sa revin cu un comentariu concret la postarea ta Mile, cand o sa mai imi treaca greata. In acest moment sunt prea scarbita de “initiativa laudabila” a jigodiilor, pardon, cainilor de curte.

  11. je_journaliste Says:

    cam cat de meschin trebuie sa fi ca sa poti sa-ti hranesti propriul copil cu painea castigata astfel?

  12. Mile « Says:

    [...] Aflu, cu neplacuta surprindere, ca Mile Carpenisan, un gazetar despre care nu am decat cuvinte de lauda, a devenit subiect de preocupare pentru CNA. [...]

  13. Someone Says:

    [...]SENZAŢIONAL! 2 EPISOADE ÎNTR-UNUL SINGUR! CU STÂNGU-N DREPTU’ ŞI CADE-N PICIOARE! CNA ŞI FEMEIA CU BARBĂ, ÎNTR-O REPETABILĂ REPREZENTAŢIE PE BANII DVS! O ZI ZBOARĂ, O ZI NU ZBOARĂ (azi nu zboară)[...]

  14. alexandru petria Says:

    Ce idioţi! Am postat pe temă http://realiatealuipetria.blogspot.com/2008/05/daca-prostia-ar-durea-la-cna.html

  15. Bibliotecaru Says:

    CNA nu are treabă cu tine. Şi-a declinat competenţa Asociaţiei Jurnaliştilor din România. Problema ta nu este acea lege ci statul asociaţiei:
    http://ajr.ro/statut.html
    Dacă în statut nu există o prevedere relativă la perioada electorală, atunci mult zgomot pentru nimic. Eu am impresia că în campanie nu prea mai există ştire şi atunci CNA mai face o sesizare, mai se despart doi mondeni, nu ştiu ce petrecere mondenă a rămas fără caviar…

  16. cirlovacristian Says:

    @dlui.Mile Carpenisan
    Dle.nu conteaza citi prieteni ai ci,mai degraba,cu cine esti prieten.
    Acolo la antene se “pozeaza” ,masiv,in aparatorii dreptatii,oameni cinstiti,incoruptibili…….sa fim seriosi.Trebuie aplicata aceiasi unitate de masura daca vrei sa fi impartial.
    In problema cu spotul video chestiunea pe care eu o sesizez este ca “trebuia” oprit.De ce?Pai asa sunt toti politicienii sau mai degraba asa se comporta ca niste stapini.Si atunci micii “dictatori”(adica toti) s-au vorbit si au actionat.La partea cu spotul audio(cu toate ca nu l-am auzit) este probabil ceva legat de legislatie,iar daca au suport legislativ atunci au “facut-o” nu?Cred ca raspunsul il ai de prin luna iulie 2007(”De ce sunt unii lasi si sterg comentariile la propriile bloguri”).Ma crezi sau nu prietenul dv., dl.Victor Ciutacu intra la categoria…..si mai sunt si altii(100% sigur).Oricum ideea este aceiasi si cu parere de rau va spun ca ei(aceasta tipologie de…..) doresc ca oamenii sa taca,iar daca nu este posibil vor face tot posibilul sa “inchida” subiectul.Nu zic nu,pe alocuri trebuie “putina” cenzura dar cu masura,totusi.CNA-ul are un comportament de sluga,adica are stapini si inca odata spotul video ne arata cum este realitatea ba mai mult vin unii in urma lor(cica anal-isti)si se uita lung si “scot” teorii dar cu valabilitate de timp scurta,pina la alegeri dupa care “sterg” memoria.
    Succes pe viitor.
    PS
    Oricum afara din tara nu pot sa va scoata.
    Totusi sa nu uit un aspect:…”Noi ….suntem copiii unor oameni care nu sunt presedinti”……..Deci noi am pierdut din start deoarece parintii nostri nu au cunostinte care sa intervina pentru noi,probabil ca nici prietenii nu se baga,asa ca nu ne mai ramine deci talentul pe care nu-l pot ERASE.Bafta.

  17. dracu Says:

    hmmm….
    parerea mea, in calitate de puternic “antipatizant” al Antenelor, cu tot ceea ce reprezinta ele (felix + 322), (si de sustinator temporar al lui Base) sunt de parere ca nu prea e treaba CNA-ului cui iti vinzi tu vocea.

    eventual ai putea avea discutii cu angajatorul tau, in cazul in care ai vre-un contract de exclusivitate.
    dar cu siguranta asta nu e treaba cenzorilor (de la “cenzura”) de la CNA).

    e fix treaba ta cui, pe cat, si de cate ori iti vinzi vocea, imaginea sau ce mai ai tu.

  18. roxanaiordache Says:

    TARE,MILE!

  19. sfinx667 Says:

    Niko kao ti , Mile !
    respecte si pretuire , nu esti singur, nici tu si nici cei ce mai urmeaza… caci, nu se vor opri nemernicii.. noi sa fim solidari si cu ochii pe ei, cei din spatele prapaditei de cna, o institutie in plus, care, iata, consuma aerul planetei de pomana si suge din bugetul statului, ca sa latre cand trebuie, sa ne alinieze….rusine sa le fie, niste vai de steaua lor..
    Laku noc` Mile Carpenisan, respecte,
    Sibilla

  20. Alin Says:

    Mile ! Da`i dracu pe cacanarii aia de la CNA si asociatia jurnalistilor lu` Peste (cred ca numai membrii anonimi in asociatia aia ) care stau toata ziua si le creste curu pe scaune … ! Nu te`au rapus irakienii si alti razboinici … nici nu`i baga in seama pe beshitzii aia de la CNA si AJR ! Iar ANTENELE trebuie sa tina cu tine ca doar ai facut atatea sacrificii pt ele ! Bafta pe viitor !

  21. beba Says:

    penibil, jenibil, ne facem tara de c…., copii fara carti si caiete, batrani care mor la cozi la farmacie in data de 1 2 3 ale lunii si pe iei ai roade de ce jurnalistii mai au un job doua trei pe langa imi este scarba de institutiile publice din romania, ei nu au auzit ca daca vrei sa o duci bine in rOMANIA trei sa ai de le 3 joburi in sus nu ca in alte tari 2 iti ajung, Mile daca ai puterea sticlei si a condeiului lovestei, te sustinem

  22. Paradigma slugilor Securitatii - Blog~o~rama Says:

    [...] Paradigma slugilor Securitatii May.30, 2008 in Bloguri De pe blogul lui Mile Carpenisan: “Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să sesizeze Asociaţia Jurnaliştilor din România (AJR) cu privire la un spot electoral al unui candidat la primăria Lugoj, despre care se crede că foloseşte vocea (atentie: doar vocea) reporterului Antena 1, Mile Carpenisan“. [...]

  23. romania inedit Says:

    Mile sa stii ca eu te apreciez foarte mult !
    Tu ai facut un spot electoral la vedere , nu ai luat bani ca sa lauzi cine stie ce produs sau sa dezimformezi oamenii !
    Ai muncit foarte mult ca sa ajungi un reporter de succes si pentru asta te apreciez foarte mult !
    O sa ai puterea sa treci mai departe si sa fi asa cum esti !

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.