Dimineata in care …nu a mai plouat

Breaking News: Mile Carpenisan, reporter special Antena 1, si-a dat demisia. Vom reveni cu detalii.

 

 

Jurnal, prima stire

Cap video: Jurnalistul de televiziune Mile Carpenisan si-a dat astazi demisia din Antena 1, post la care era angajat de 10 ani. Intr-o vreme in care Europa isi schimba harta, Carpenisan a fost cel care a pus Antena 1 pe harta televiziunilor de success din Romania: transmisiunile sale din razboiul din Iugoslavia au propulsat postul tv inaintea rivalului Pro TV pentru prima data. Iar dupa asta, a devenit unul dintre jurnalistii pentru care mapamondul nu e decat o colectie de locatii in care atunci cand izbucnesc subiecte va fi primul ajuns si cu camera instalata.

 

Beta

In cei 10 ani de Antena 1, Carpenisan si-a predat de fiecare data la timp materialele. Astazi, a venit timpul sa-si predea legitimatia. Doar pe cea cu sigla Antenei, nu si pe cea de ziarist. Se desparte de postul in care munca i-a fost si viata, dar si risc de moarte- fara sa faca liste de motive, fara sa insire picaturile stranse in aproape jumatate de viata, care astazi au umplut paharul. Lasa, totusi, sa se inteleaga, ca ceea ce s-a strans in pahar a prins cu timpul un gust amar.

Sincron: De ce ai ramas in Antena 1 10 ani?

Pentru ca am crezut in ceea ce mi-a spus Sorin Oancea, si anume Antena 1 este viitorul meu. Pentru ca cel mai mult am respectat un om din Antena, si acela e Sorin Oancea si pentru ca am sperat ca Antena 1 va vedea candva ce am facut eu pentru aceasta televiziune.

 

 

Cei care vor, totusi, sa vada ce a facut Mile Carpenisan pentru Antena 1 au de parcurs un drum foarte scurt: pana la arhiva televiziunii din Baneasa. Acolo ii asteapta sute de casete video pe care Mile Carpenisan a  filmat dezlantuirea stihiilor din oameni si natura: razboiul din Irak si cel din Kosovo, revolutia din Belgrad, rapirea ziaristilor romani in Bagdad, infruntarea dintre un reporter convins de adevarul spuselor sale si un presedinte fara prea multe convingeri, tsunami-ul din Indonezia, inundatiile din Banat si Moldova. Mii de transmisiuni in direct si de stiri care au creat si intretinut doua brand-uri de presa: Observatorul si Mile Carpenisan. Insa numai unul dintre acestea mai este, acum, proprietatea Antenei 1. 

Sincron: Ai plecat tu din Antena 1 sau a plecat Antena 1 din tine?

 

 

Antena 1 mi-a curs prin vene, iar eu astazi mi-am taiat venele, dar nu m-am sinucis.

 

Cei care vor sa inteleaga de ce a plecat Mile Carpenisan din Antena 1 trebuie, insa, sa iasa din arhiva. Sa-I priveasca pe oamenii din jur, sa vada pe ce fotolii stau si cum s-au catarat acolo. Sa ii intrebe cum pot sa uite ca respectul nu are functie, jurnalismul nu are hormoni iar dreptatea nu are ranchiuna. Sa incerce sa inteleaga de ce au uitat ca si ei credeau, candva, mai mult in meserie decat in razbunari absurde. Si, in final, cine va avea toate curiozitatile astea, va afla ca Mile a castigat, azi, singurul razboi care conteaza: cu sine insusi.

 

 

Oana Dobre

 

 

UPDATE: Demisia mea nu are legatura cu sesizarea ridicola a CNA. Nu m-am certat niciodata cu Sorin Oancea iar Sorin nu mi-a facut niciodata nici un rau si nu mi-a reprosat nimic. A fost singurul care a fost mereu langa mine…dar asta nu stiu unele javre care imprastie acum ca vezi Doamne eu am plecat din cauza scandalului cu CNA. Nici macar nu a existat un scandal. Sorin radea cand m-a sunat.

28 Responses

  1. Sibilla Says:

    FELICITARI MILE !!!
    AZI, AI INVINS, AZI SUNTEM MAI MANDRII DE TINE CA ORICAND, SI TOT AZI E DIMINEATA IN CARE PLOAIA DE BINECUVANTARI ITI VA MANGAIA SUFLETUL CURAT SI NEINTINAT ! BRAVO !
    SUNTEM ALATURI DE TINE MEREU SI VOM FI INTOTDEAUNA !!!
    DOAMNE AJUTA!
    ESTI UN MODEL, UN LUPTATOR SI UN SUPRAVIETUITOR SI ESTI ZAMBET, SPERANTA SI UN MINUNAT, CONVINE TUTUROR SAU NU, TU AI FOST, ESTI SI VEI FI MEREU MILE CARPENISAN !!!
    RESPECT, RECUNOSTINTA SI PRETUIRE TIE, OMULE ! AI INVINS :)
    Sibilla

  2. Sibilla Says:

    Ti-am lasat un dar muzical la mine pe Sfinx … iar urarile si rugaciunile si zambetul de recunostinta le vei simti in timp, zbor lin pe drumul tau si senin pe cerul sufletului tau Mile !
    Sibilla

  3. Victor Ciutacu Says:

    Ce niste asurzitoare…
    Capu’ sus, sarbule!

  4. Victor Ciutacu Says:

    *liniste

  5. Corina Says:

    Draga Mile,

    Imi pare nespus de rau sa aud aceste vesti. Eu te-am admirat intotdeauna pentru tot ceea ce ai facut. Viata ne obliga de multe ori sa luam decizii dureroase. Dar eu sunt convinsa ca vei izbandi in tot ceea ce ti-ai propus sa faci. Iti doresc mult succes si multa fericire!

  6. daria Says:

    Draga Mile,

    ai intrat de atatea ori in casele noastre incat faci deja parte din familie :-) Te re-asteptam cu drag.

  7. Marian S. Says:

    Mile, asta e o stire bomba si pe deasupra chiar suparatoare.
    Dupa cum spui nu e nici o problema, exista atitea alte cai de exprimare.
    Noi, cei care te iubim ne pregatim sa te si sustinem.
    O sungura curiozitate ne macina pe toti: cei care te-au suparat cel mai tare sunt din afara sau dinauntru ?

  8. Mordechai Says:

    Mile, ăsta e banc ? Hai, zi că e banc.
    Nici nu preiau ştirea că îmi e să nu mă trezesc de pescăruş într-o farsă aiurea.
    Mile, ce se întâmplă ???

  9. Dejan Says:

    Nu mi-a venit sa cred cand am citit titlul articolului. Nu cred ca la Antena va mai fi un corespondent care sa transmita din Belgrad ori din Kosovo la fel de bine ca tine.
    Imi va fi greu sa ma obisnuiesc ca la Obervator cand se va da legatura in Banat sa aud o alta voce…

    Multa bafta in continuare!

  10. romania inedit Says:

    La stirea asta nu ma asteptam !
    Am scris si eu pe blogul meu http://www.contact.romania-inedit.ro ,despre asta !

  11. CELLA Says:

    11.TE VOM URMĂRI CU ACEIAŞI ÎNCREDERE ÎN PROFESIONISTUL CARE EŞTI,ORIUNDE-ŢI VEI FACE AUZITĂ VOCEA
    DACĂ AŞA AI HOTĂRÎT ÎŢI RESPECTĂM HOTĂRÎREA
    ŞI TE AŞTEPT;ORICUM SĂ NU LIPSEŞTI DIN CASELE NOASTRE DE ORIUNDE-AI FI ;ŞI SĂ-ŢI FIE BINE

  12. Mile « Moshe & Mordechai blog Says:

    [...] urmă intru la Mile în blog. Citesc acelaşi text. Acu’ farsa pare elaborată. Şi nu vreau să pic de pescăruş. Că [...]

  13. Petrisor Socol Says:

    bai, nu se poate, hai mai Mile, intoarce-te PLS :(

    De de ai facut asta?

  14. Petrisor Socol Says:

    Numi vine sa cred, pe bune. :(

  15. Mile Carpenisan si-a dat demisia de la Antena 1 at Petrisor Socol Says:

    [...] MileCarpenisan, unul dintre cei mai buni reporteri de teren din Romania, si-a dat demisia de la Antena 1. Stiu ca pentru unii este socant, dar asa este. Stiu ca totul se trage de la CNA, organismul care mananca banii nostri DEGEABA. [...]

  16. Ioana Says:

    Daca ti-ai dat demisia inseamna c-ai avut motivele tale… O s-o iei de la capat ca un luptator ce esti. Sa ai numai reusite! Prietenii sunt langa tine :)

  17. Satmareanca Says:

    Mi-am dat cu părerea în altă parte, la Mordechai, dar răspund la mesajul tău de mulţumire de acolo la tine, cum trebuia să şi încep.

    Cu mare plăcere, Mile. Nu am ştiut că clipul lui Sorin Oprescu îţi aparţine. Acum îmi dau seama că la faza aia am fost o ziaristă superficială :)) Acum îmi place cu atât mai mult. Posibil că mă repet. Sunt sigură că oriunde vei merge vei ieşi la suprafaţă. Orice sfârşit e un început! Succes!

    (În tot răul e un bine. Ai scăpat de alegerile astea :)))) )

  18. Vio Bota Says:

    Mile, esti un luptator si asta conteaza. In zilele noastre, oamenii care au coloana vertebrala sunt din ce in ce mai putini. Atunci cand simti ca aerul din jurul tau e irespirabil cel mai bine e se pleci. Conteaza in continuare pe prietenii tai!

  19. www.romania-inedit.ro Says:

    Oameni buni , daca-l respectati catusi de putin pe Mile Carpenisan , nu mai scrieti cu caps lock pe siteul lui !
    Eu nu cred ca este farsa , cred ca omul s-a saturat sa fie tot timpul plecat !

  20. Someone Says:

    Tot răul spre bine, hombre. Nu mor caii când vor câinii.

  21. alin Says:

    MILE esti super tare ! Singurii care au pierdut sunt cei de la antena! Tu esti singurul care ai ceva … de face omul sa se uite la fiecare reportaj , transmisiune pe care o faci! Te stiu puternic si sunt sigur ca vei trece la urmatorul nivel! Ar trebui cred deja sa curga ofertele de la ceilalti … Sincer m-as bucura enorm sa te vad la PRO TV! Numai asa si-ar da seama A1 ce a pierdut si ceilalti ce au de castigat ! BAFTA !!!

  22. Adi Luput Says:

    De la fostul studio din cladirea hotelului Timisoara unde era pe vremuri TVT (si unde ne-am intalnit prima data) si pana la ziua de azi au trecut mai bine de 14 ani si, cum zicea stirea de mai sus sute de kilometri de banda inregistrata oe care nici un minut nu e mai putin interesant decat celalalt. De aceea pot sa fiu sigur ca oriunde ai ajunge nu vei face decat ceea ce ai facut si pana cum foarte bine: sa fii profesionist.
    Nu cred ca e importanta sigla din coltul ecranului ci ceea ce faci asa ca iti urez spor de acum inainte.

  23. Marian S. Says:

    Update: …dar asta nu stiu unele javre care imprastie acum ca vezi Doamne eu am plecat din cauza scandalului cu CNA.

    Cred ca iti dai seama ca publicul vrea singe ! Asta inseamna ca publicul vrea raspuns la urmatoarele:
    1. Cine sunt javrele de mai sus;
    2. Cine sunt javrele din cauza carora ai plecat.

  24. Angela Says:

    Nu cred ca are importanta cine sunt acele javre, atata timp cat sunt “javre”. Felicitari Mile( sper ca nu-i cu suparare ca te tutuiesc) pentru noul cuibusor al gandurilor tale si felicitari pentru schimbarea asta. Nu-i usor sa renunti la familia ce ti-a fost alaturi 10 ani, insa e mai greu daca incerci sa continui intr-o atmosfera in care nu te simti bine.

    don’t worry …be happy!;)

  25. Groparu Says:

    Maaaaaa, vezi ca GroparuTV nu se mai lanseaza anu’ asta!!!!!

  26. Anca Says:

    Pacat, brother! In curand mogulashii o sa realizeze ca prin atitudinea lor vor pierde toate valorile. Lupta, tu ai castigat-o!Capul sus si da-i in pm…nu merita sa intorci privirea nici macar pt o secunda! 10 ani de mancatorii cred ca ti-au ajuns! In urma raman doar prietenii adevarati care stiu sa te aprecieze! Multa bafta!

  27. Sibilla Says:

    Sa speram ca se va lansa , sa zicem , la un moment dat …. “Zora Je TV “…. ;)
    O duminica senina tuturor :)
    respecte,
    Sibilla

  28. Mile Carpenisan si-a dat demisia : Reporter Virtual Says:

    [...] uit pe blogul jurnalistului Mile Carpenisan si vad ca si-a dat demisia de la Antena 1, dupa ce in ultima vreme am simtit ca este din ce in ce [...]

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.