Viteza sangelui nostru

Ok, deci maine e luni…un nou inceput de saptamana si unul din multele inceputuri pentru Daniel. Saptamana care a trecut parca a fost de vis… nu conta ce telefon dadeam sau cu cine vorbeam. Toti au sarit sa ma ajute. De multa vreme nu mi s-a mai intamplat asa ceva. Am reusit sa vorbesc cu oameni cu care nu am mai vorbit niciodata si pe care nu i-am vazut niciodata. Oameni care ma stiau de la televizor si care au fost deschisi in ceea ce le propuneam.

Am vorbit cu Dan Andrei VP Carpatair. Mi-a fost rusine sa-i cer sa ne ajute ….eu nu am cerut niciodata nimic in viata mea…. dar pentru ca nu era pentru mine mi-am luat inima in dinti si am format numarul. Domnul Dan Andrei m-a surprins. La fel s-a intamplat si cu Oana Roman de la Blue Air. Am realizat ca inca mai sunt oameni in Romania care atunci cand aud ca e nevoie de ei nu se dau inapoi.

Dupa ceva ani m-am auzit si cu Dan Negru, timisorean de-al meu, cu care am povestit vrute si nevrute, am ras de vremurile bune si am primit de la el cateva sfaturi. Am ramas surprins cand am vazut ca mai am si prieteni saritori si foarte vechi cum e Amalia Matei care imi ia toate lucrurile din mana si reuseste sa ne faca si pe mine si pe Ramo sa fim optimisti si sa nu ne stresam. Intotdeauna ne-am intrebat de unde are atata energie. Multumesc Amalia!

Am cunoscut oameni noi pe Nebuloasa si pe prietenul ei Raul care in 2 ore au reusit sa ma ajute sa punem pe hartie tot evenimentul din 27. Titza e o scumpa si prin simpla ei existenta a reusit sa ne salveze de un milion de lucruri pe care le aveam pe cap. Si eu si Ramo iti multumim :) ( Mile multumeste special pentru Cohiba ;) ).

In 25 februarie o sa ajunga in Timisoara si Gabriela Mirica, cea mai buna prietena a mea si totodata fostul meu producator din Antena 1, care intotdeauna m-a ajutat cu tot ce a putut, iar acum s-a oferit sa ma ajute si cu organizarea evenimentului chiar daca asta presupune un efort foarte mare din partea ei. Iti multumim si tie Gabi :).

Imi pare rau insa ca nu am avut cum sa ajung la Cluj la prietenii mei de acolo. Am aflat ca Andrei Crivat, Adi Hadean, Mishu si multi, multi altii de care ne e dor au reusit sa organizeze un eveniment superb pentru Daniel. Dinspre Cluj ne vine si noua ceva. Eu o sa primesc chitara lui Mishu Calian pentru care am licitat si atata s-o batut Hadean cu restu’ pana am castigat eu. Acum numar zilele pana cand o sa o am in mana. Si asta chiar daca nu stiu sa cant la ea :).

Sunt multi oameni care au venit in jurul meu si care se ofera sa ma ajute…fiecare cum poate. Si daca am uitat pe cineva imi cer iertare si sper sa nu va suparati pe mine. Mai sunt mai putin de doua saptamani pana in 27 februarie si sper ca totul va iesi asa cum am planuit. Pana atunci noi aici la Timisoara incercam sa punem totul pe hartie si sa facem seara aceea sa fie cat mai placuta.

Daniel la randul lui m-a ajutat si pe mine foarte mult … In toata povestea asta am descoperit ca mai exista oameni in jurul meu care fac ceva dezinteresat si din tot sufletul. Iti multumesc si tie Daniel :)

PS Chitara lui Mishu Calian o sa o dau copilului lui Daniel. Iar cand va creste mare am obtinut promisiunea lui Alexandru Ivanov ( un chitarist care chiar are clestele pe grif ) ca il va invata sa cante.

PPS Va cer scuze si va rog sa-mi semnalati eventualele greseli pentru ca nu am reusit sa-mi fac inca o noua pereche de ochelari si ma uit ca mata in lemne :).

30 Responses

  1. Daniel Raduta Says:

    O sa te tin minte cu promisiunea lui Alexandru Ivanov. Mie imi pare rau ca n-am invatat sa cant la chitara cand eram mai tanar dar acum imi pare bine ca fiul meu o sa fie tare sustinut daca o sa vrea sa invete sa cante.

  2. Fulgul de zăpadă « ICS Says:

    [...] mai trebui ceva. Uitaţi aici. Sau aici. [...]

  3. Cosmin Dumitru Says:

    ce cand si cum trebuie facut ? n-am avut timp sincer sa vad exact firul povestii insa am vazut acum in mare… da-mi un mail si explica-mi cu ce pot sa te incurc !

  4. Marian S Says:

    Ne astepti cu flori ? Sa vedem cine mai vine, fiindca tocmai we`ve got a problem. Cica s-a stricat linia de tren pe la Drobeta. Piz…

  5. Mile Carpenisan Says:

    @Marian merge trenul prin Petrosani, Simeria…e o ruta cu o ora doua mai lunga dar tot aici ajunge si facem hora unirii cand ne gasim :)

  6. Cornel M Says:

    http://itassist.blogspot.com/2010/03/romani-fiti-cu-adevarat-romani.html

  7. Ajutați-l pe Mile! | Jurnalistul.com Says:

    [...] Mile Cărpenişan a iniţiat, la rândul său, în februarie, o campanie umanitară, numită “Viteza sângelui nostru” în sprijinul unui alt tânăr,…. [...]

  8. Jurnalistul Mile Cărpenişan, în stare foarte gravă la spital • Atom News - Știri și revista presei Says:

    [...] Viteza sangelui nostru Etichete: corespondent razboi    jurnalist    mile carpenisan    spital [...]

  9. Claudia Says:

    Sper sa te faci bine..sa iti revii!!!
    Sper ca oamenii carora ai cerut ajutor..sa te ajute si pe tine acum…Dumnezeu sa te ajute Mile!!!!

  10. Timisoreni, ajutati-l pe Mile Carpenisan sa traiasca! « Oana Niculescu-Mizil Says:

    [...] “Viteza sangelui nostru [...]

  11. VirtualKid Says:

    nu ma cunosti.
    nu pot sa-ti trimit sange, nu pot sa iti sterg fruntea de sudoarea suferintei….
    cu toate acestea, ma rog pentru tine!
    am sa te astept, pana ai sa citesti singur aceste ganduri.
    Doamne ajuta!

  12. mile carpenisan | sorin bogdan | www.sorinbogdan.ro | sorin bogdan's blog Says:

    [...] a povesti celor de acasa drame si adevaruri, dar se pare ca a suparat-o rau in ultima vreme, cand a pus umarul sa i-l smulgem din gheare si pe daniel raduta. s-a enervat ca si-a licitat casca pe care o folosea [...]

  13. Sorin Bogdan despre lupta prietenului Mile Carpenisan. Dubro jutro, Mile ! | Victor Roncea Blog Says:

    [...] a povesti celor de acasa drame si adevaruri, dar se pare ca a suparat-o rau in ultima vreme, cand a pus umarul sa i-l smulgem din gheare si pe daniel raduta. s-a enervat ca si-a licitat casca pe care o folosea [...]

  14. Revista presa(rilor) - StareaPresei.ro Says:

    [...] a povesti celor de acasa drame si adevaruri, dar se pare ca a suparat-o rau in ultima vreme, cand a pus umarul sa i-l smulgem din gheare si pe daniel raduta. s-a enervat ca si-a licitat casca pe care o folosea [...]

  15. Azi urasc Internetul | Pagina lui Dragos Stanca Says:

    [...] necrezut. Mile Carpenisan a incetat sa mai fie, la doar 34 de ani. Cel mai recent text postat pe blogul sau e parte dintr-o campanie ampla, in care jurnalistul timisorean incerca sa contribuie la salvarea [...]

  16. Suntem mai săraci cu un jurnalist « blogul lui radu popa Says:

    [...] Mile Cărpenişan, una dintre conştiinţele jurnalistice ale ţării ăsteia, a plecat la Cer. A fost prezent la dezlănţuirea stihiilor din oameni şi din natură, a călcat pe pământul irakian al războiul, a fost alături de ai lui şi în Kosovo, la revolutia din Belgrad, a susţinut cauza colegilor lui în dosarul ”Răpirea ziariştilor romani în Bagdad”,  a filmat tsunami-ul din Indonezia, inundatiile din Banat si Moldova. Într’o după’amiază lăsată de Dumnezeu pentru bucurii, Mile şi’a strâns gândurile şi, cu privirea mutată în Cer, s’a ridicat. În urma lui, un cortegiu de lacrimi mătura orizontul şi ne împinge mai aproape de Dumnezeu. De azi, Cerul s’a mai îmbogăţit cu un suflet şi ne’a lăsat aici, mai săraci cu un om. Acum, probabil, că e nuntă în Cer, Mile Cărpenişan s’a cununat cu nemurirea! DUMNEZEU SĂ’L SĂ’l IERTE! [...]

  17. irongates Says:

    Liniste, Mile s-a stins

  18. A rămas un blog gol. « Copacul din pădure Says:

    [...] blogul său a făcut o campanie intensă pentru ajutorarea li Daniel. Fragmentul de mai sus e de pe ultima sa postare, cred că de pe 16 [...]

  19. Mile Carpenisan « proces Says:

    [...] Aici gasiti ultimul post de pe blogul personal http://milecarpenisan.ro/2010/02/viteza-sangelui-nostru-2/ [...]

  20. Pavel Says:

    Dormi in pace!!!

  21. Azi urasc Internetul | e-Opinii.ro | doar opinii... atât! | by George Fedorovici Says:

    [...] necrezut. Mile Carpenisan a incetat sa mai fie, la doar 34 de ani. Cel mai recent text postat pe blogul sau e parte dintr-o campanie ampla, in care jurnalistul timisorean incerca sa contribuie la salvarea [...]

  22. ema dobre Says:

    Cum se scrie o lacrimă, un hohot de plâns, o privire împietrită ?
    De ce nu mai ești ? Nu e drept… Te rog, mai răspunde la comm-uri…….. Nu vezi că-ți mai scriem încă. Tu nu ești plecat…… nu, nu vreau să cred nimic…..

  23. Claudia Says:

    Din pacate…nu mai esti printre noi … a fost prea tarziu … :((
    Condoleante familiei …
    Esti un inger acum!!!

  24. mari Says:

    Dumnezeu sa te odihneasca in pace, Mile! vei ramane pentru noi, tinerii jurnalisti de eveniment, un erou si un model si mereu ne vom aminti de tine!

  25. cosmin Says:

    Doar……..sa te odihnesti in pace!

  26. cosmindeva Says:

    Dumnezeu sa te odihneasca in pace!

  27. Philips Says:

    interesant blog… cam putine articole da in rest e ok

  28. Oana Says:

    pai daca stam sa ne gandim…

  29. crina Says:

    deci e clar… se vede pe monitoru liber

  30. Miorita Says:

    interesant site… cam putine material

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.