E frig !

Asa, acum ca s-a terminat sezonul de vara ne-am intors si noi acasa. O luna de odihna nu ne-a fost suficienta pentru a ne recupera puterile. Asta e prinicpalul motiv pentru care nici nu am mai dat pe aici. Eram atat de obosit incat abia asteptam sa pot sa stau si sa nu fac nimic ci doar sa ma holbez la un perete si la cate un film pana ma apuca somnul. Am facut greseala sa cred ca pot sa ma activez mai repede dar epuizarea m-a infrant. Abia daca mai puteam sa stau in picioare si sa mai imi folosesc 5% din creier. Asa ca m-am odihnit bine. Problema abia acum incepe. Iar au venit dracusorii aia mici care ma imping sa iau tot felul de decizii crazy.

Deci, era o zi frumoasa si calduroasa de vara si eu eram la …. aaaaaaaaaaaaaaaaaa nu asa. Stop.
Dupa cum stiti in luna mai a anului trecut mi-am bagat picioarele in tot ce am facut in viata mea si anume in 16 ani de presa . Am intors spatele unor oameni care nu mai meritau sa ma vada din fata ci doar plecand si m-am intors la mine. Dupa cateva zile am luat o decizie la fel de brusca si in jumatate de ora la 7 dimineata am hotarat ca e cazul sa imi trezesc consoarta si sa ii comunic ca peste 45 de minute trebuie sa fim intr-un avion. Asa am plecat in Mexic. Acolo unde fuge toata lumea. Mi-am spalat creierii cu apa din Caraibe. M-am pupat cu rechini adevarati nu falseturi cum am intalnit prin jurnalismul romanesc. Am zis apoi ca nu e destul. M-am intors in Germania si de acolo am plecat direct spre Africa. M-am imprietenit cu mai multi arabi decat as fi reusit vreodata sa ma imprietenesc atat de sincer si neinteresat cu romani. Am venit acasa si am zis ca nu e destul. Am plecat in Muntenegru a doua mea casa. Am fost cu niste oameni faini(desi erau romani :) ). Si m-am intors toamna tarziu din nou la Timisoara. Am zis ca nu ajunge si am plecat la patria de suflet. Am fost in Serbia la Beograd la Novi Sad. Apoi am fost cu gasca la Jimbolia sa ne cante un sarb si un tigan de revelion. Pe tigan l-am si pupat la trecerea dintre ani sa imi fie cu noroc. Am zis ca nu e de ajuns si in ianuarie am mers pe munte. Printre zapezi dracusorii mi-au zis ca o venit sorocul. Am trezit-o pe a mea din somn la 4 dimineata si am anuntat-o ca ne casatorim. De Dragobete am facut -o. Apoi am zis ca nu e destula nebunie in viata mea si am decis la sfatul lui tata sa imi deschid o agentie de turism sa vand tara pe care o stiu atat de bine - Muntenegru. Am facut-o. Am deschis agentia care cum putea sa se numeasca altfel decat …Crazy Holidays. Am vandut Muntenegru. Am dus sute si sute de turisti romani. Am stat langa ei. Am transpirat si m-am batut cu mafia turismului pentru ei. Le-am inghitit mutrele si figurile de locatari la garsoniera cu pretentii de palat. I-am iubit pe fiecare in parte asa cum erau si nu m-au suparat nici cei care si-au facut un tel din a face figuri constant pentru ca asa cred ei ca da bine sa te pisi pe omul care se zbate pentru tine. Am tinut la toti pntru ca faceau parte dintr-un proiect pe care il iubesc. Acest Crazy Holidays. Prin agentia asta am reusit sa vad si oameni care mi-au zambit din nou si care au fost satisfacuti si placut impresionati si care sigur vor reveni cu noi in Muntenegru. Au fost oameni care au scos acel sincer WOW pe gura sau mai mult au zis si Multumesc. Pentru ei si nu numai am zis ca ii las pe dracusori sa isi faca din nou de cap acum ca sunt odihniti.

Si da la Timisoara e FRIG!

Pai daca e frig trebuie sa incepem sa gandim. Vine iarna. OK. Mie unul nu imi place frigul. Nu imi place vremea rea. Ma fac sa devin cenusiu. Toamna si iarna sunt mai mereu deprimat si uracios. Dar acum nu. Acum am luat iar taurul de coarne si sunt ocupat cu visele. Am incercat sa conving si pe altii cat e de bine sa faci asta. Sa faci turism si sa lucrezi pentru oamenii care vor sa se simta bine. Poate ca in mintea lor nu mai e loc de vise si de proiecte noi. Au fost poate de prea multe ori pacaliti sau se cred poate prea importanti ca sa se lege in hora cu un nebun de la Crazy Holidays care pe langa toate mai e si sincer si naiv. Sinceritatea si naivitatea nu sunt sinonime insa cu prostia si lipsa de profesionalism asa ca am lasat sa treaca apa peste ei si am cules certitudinile. Asadar cum zice romanul neaos “ce face omul cu mana lui e bine facut”. Ne-am resetat pe sistem de iarna. Acum Crazy Holidays isi continua nebunia.

Dracusorii mi-au zis: “sefe tre sa facem asa mergem un pic la ski dar ne duci si la plaja”. Ce sa faci poti oare sa-i refuzi pe aia mici? Vom avea de acum pana in martie destinatii pentru cei care si-au amintit ca exista viata si dupa orele de program. Mergem dara la ski si va ducem in zona care este considerata cea mai buna din lume pentru vacantele de iarna. Mergem in Tirol la Kitzbuheler- Brixental. Mai mergem acolo unde schnitzel-ul austriac nu ajunge dar alte arome va vor cuceri- in Serbia la Kopaonik si Zlatibor. Doua statiuni montane cunoscute in toata lumea. Parca v-as trimite un pic si prin Retezat la prietenul Florin si a lui pensiune suberba. Ok ati transpirat. Nu-i bai. Merem sa facem o baie. Si niste plaja. Mergem printre mistere si povesti de care nu te mai saturi. Mergem in Africa. Stiati ca in Cairo traiesc cam tot atatia oameni cat in toata Romania? Ei bine, sunt vreo 20 de milioane de suflete si unde pui si turistii care respira zilnic aer cu aroma de cafea la nisip si Nil. Vedem marile piramide si apoi un pic din Alexandria si ne amintim cat de destepti erau inainte oamenii care au scris toate cartile alea depuse in biblioteca distrusa ulterior de flacari. Vedem desertul cu a lui Fata Morgana. Mergem la Hurghada si la Sharm el Sheik sa ne tavalim prin nisipuri fine pe malul Marii Rosii unde intr-o zi o sa vedem coralii si sute si mii de pesti imbracati parca in pijamale multicolore. Pai daca nu ii fain acolo ca prea nu va place ca e numai la 4 ore de fal-fal cu avionul hai ca mergem mai departe. Sri Lanka. Tara ceaiului. Cel mai bun ceai din lume se face aici. E o tara ca nicicare alta. Imaginile alea de le-a folosit nenea Bill Gates cand a facut wallpaper-ul la desktop la windows ei bine acolo is facute. Nisip alb fin ca sarea. Ape calzi si cu zeci de nuante de albastru si verde. Palmieri si cocotieri intinsi pe diagonala atat cat sa iti tina umbra daca vrei la fel ca o umbrela in zilele fierbinti din decembrie ianuarie si februarie. Deh…deci nu va place ceaiul de Ceylon. Ok. Da gagicile si cumparaturile ieftine va plac domnilor respectiv doamnelor? Ok Mergem cu Tuk- Tuk. Mergem in Thailanda. va duc si va las acolo ca eu nu am voie ca is insurat numa de vreo 7 luni si mai am si reputatie proasta cu care am venit la pachet. Da va zic unde sa mergeti.

Acum tot ce trebuie sa faceti e sa aveti incredere intr-un lucru. Io sunt asa mai dintre oameni si in chestia aia rotunda si rasa de par care ma fereste de ploaie ca sa nu imi ajunga in gat am un creier cu care gandesc. Si el mi-a spus ca e criza mare. Oamenii nu au bani. Stiu ca nu am nici eu. Tocmai de aceea am cautat sa fac cele mai bune aranjamente cu toti partenerii mei din strainatate. Sa pot sa va ofer un pic de bucurie in viata asta plina de necazuri. Vom iesi in foarte scurt timp pe piata cu destinatiile de iarna si cu preturile. Nu vrem sa ne imbogatim si de aceea nu ne vom jefui turistii cum fac poate altii. De ce sa platesti 100 de euro pe noapte cazarea cand eu o dau la jumate de pret? Voi sa fiti fericiti si atunci vom fi si noi nebunii de la Crazy Holidays.

31 Responses

  1. mamica_de_Sebastian Says:

    Bafta mare si de aici incolo cu agentia,nu se stie niciodata cind iti vom trece pragul..Am si io niste draqusori dar ma indeamna la alte nebunii:))

  2. mihaita Says:

    As fi foarte curios sa aflu cum ati reusit in 45 de minute sa plecati in Mexic, fara sa fi fost planuit. Doar e nevoie de un bilet de avion, de rezervari, nu? Sau spontaneitatea da bine doar pe blog??? Cat despre destinatiile enumerate, suna bine, dar sunt oferite de majoritatea agentiilor de turism. Ceva… nou si original?!? Dar daca singura prezentare pe care o faceti Thailandei e ca tara a turismului sexual, inseasmna ca aveti carente mari in a o promova. Treaba cu pretul suna bine, insa… pretul mic corespunde calitatii mari sau invers? Inteleg ca nu mai afceti presa. Nu-i nimic, la limbajul colocvial si terbilismul pe care il afisati, nu e mare pierdere.

  3. Darael Says:

    D’apoi nu imi ramane decat sa iti doresc sa ai multi oameni multumiti langa tine la zapada si pe dunele desertului. Felicitari pentru proiecte !

  4. Sibilla Says:

    @mihaita,
    Toarăşu… tălică ai febră, sau ce ?
    Faptul că foloseşti mai mult ca sigur vreun generator de IP-uri, ca toţi * vitejii * mioritici în vremurile pe care iată, le trăim, îţi dă tălică dreptul să dai buzna-n casa Omului, fie ea şi virtuală şi să scuipi în stanga şi-n dreapta aberând gratuităţi ???
    Pe MILE CĂRPENIŞAN îl respectă o lume întreagă, tu nick-name cu pretenţii de fifi înaripatul, cine eşti şi-n ce calitate trosneşti , tinere *talent * ??
    Prostia şi fudulia sunt prietene dintotdeauna, asta e tot ce-ai demonstrat prin * interbenţia * ta, cameleonule, cum bine zise Schiller : * Contra prostiei nici zeii nu pot lupta… *… mie una ai reuşit să-mi inspiri MILĂ, atât.
    Argumente neama… şi despre România băsesciană se spune că e Stat Mafiot la acest moment, şi de-aia soluţiile nu în astfel de * intervenţii elevate * sub umbrela anonimatului, constau, ci în implicare şi perceperea corectăa cauzelor, dar… de unde nu-i, nici Doamne , Doamne … * modestule *, nu-i aşa ? Trist şi frustrat trebuie să fii să te comporţi în asemenea hal, nici măcar scuza vreunei condiţii de trai precare nu o ai, pentru că, omul de rând, are cei 7 ani de-acasă, matale cu ce misii pe acilea, nu de alta, dar poate te reţin din trebi, şi, cum zisăi, sunt suflet milos! Greaţă mi-e de ăştia de vă daţi * macho* din dosul monitoarelor , muheri în izmene!
    Sibilla-Nicoleta Surdei
    P.S. Mile,
    Te rog frumos să-mi scuzi ieşirea, mă vei ierta… am să mă strădui să mă temperez la * văzul * unor asemenea specimene, deşi, noi cei ce suntem oaspeţi ai acestui spaţiu încă NU am întâlnit aşa manifestări care, din nu ştiu ce motiv, mi-amintiră de un anume tulburel de * succesuri *…
    respecte şi numai bine, vouă MRC, Cărpenişan e nu doar un Nume, model şi reper, e mai mult de-atât, pe când de * dăştepţi * , anonimi şi măşti e… prea plină lumea şi da, Mare ea, grăgina lui Dumnezeu, mareeee…
    stimă,
    Sibilla

  5. Mile Carpenisan Says:

    @Mihaita
    lucrurile stau cam asa: am suficienta experienta in plecatul brusc de acasa. Stiu unde trebuie sa caut si sa gasesc ce vreau. Iti sugerez oferta super last-minute de la http://www.ltur.de si vei intelege cum poti sa iti cumperi bilete prin internet in 3 minute si nu in 45 (42 de minute a avut nevoie nevasta mea pt bagaje). Ah da si sunt colocvial dar deloc teribilist. Probabil teribilism este ceea ce faci tu cand te apuci sa dai cu butonasele comentarii la oameni pe care nici nu ii cunosti. Poate in fata mancatorilor de seminte din fata blocului tau pari un mare curajos ca faci pe smecherul si pe durul cu Mile Carpenisan. Si da nu mai lucrez in presa… si da din cauza unor asemenea cretini ca tine am ales sa nu o mai fac. Decat sa consume astfel de idioti produsul meu prefer sa ma retrag in lumea mea. Iar in lumea mea tu nu ai loc “cocosel”. Si sa iti zic pe intelesul tau BTW esti SPAM….PA.

  6. writeman Says:

    ar fi interesant sa faci un circuit prin Romania. sunt chiar curios ce ar iesi. iti doresc un succes nebun!

  7. Cosmin Dumitru Says:

    Mihaita e probabil cel din bancul respectiv… cand era soldat si trebuia sa raspunda ferm,in fata plutonierului : Cum te cheama soldat ? Mihaita…(voce fara oo) Soldat fi dur ! …Mihaita-n p**da matii (cu aceeasi voce) :)

    Tu la ce te astepti Mile cand intri pe o piata unde dog’eat’dog ? Si mai ales acum cand e foame ?!
    Mihaitza trebuie sa fie probabil doar inceputul… vor urma probabil si alti Vasilica sau Gheorghiti care vor spune ca au fost cu agentia ta si e naspa… ca i-ai uitat la gara sau aeroport… cam asa se face businessul asta (si in general) la romani !

  8. Mile Carpenisan Says:

    BALBOAAAAAA IS IN THE HOUSE ;)

  9. Cosmin Dumitru Says:

    Da… ce vremuri ! Acum sunt Domnul Dumitru, te rog frumos (ca am albit la tample de atata romanie)
    Cum spuneam, te vei obisnui ca asta e, e mancatorie peste tot si cu cat faci mai bine o treaba cu atat e mai rau si prost. Si cine crezi ca se gaseste sa vorbeasca, vreunul care sa aiba ceva de spus ? Dracu !
    La mine pe blog (cosmin-dumitru.ro) e dictatura ! Se intra doar cu invitatie, viza, scopul si durata vizitei (la comentarii) ca altfel nu se poate… ca ne citesc tot romanasii nostri manelisti :) si decat sa-si faca si ei un blog si sa vada daca este cineva curios sa le citeasca ineptiile… e mai simplu sa se dea “Mihaitza” la altii.. nu ?!

    PS: vezi ca esti pe blog roll la mine :)

  10. Mile Carpenisan Says:

    @Marian
    site-ul e in lucru in cateva zile va iesi pe piata o varianta revolutionara si super faina a http://www.crazy-holidays.com . Avea multe carente si nu a fost finisat deloc pana acum. O sa fie misto la fel ca si ofertele. Ma axez foarte mult pe site pt ca stiu ca internetul e de fapt afacerea mea. De aici imi vin clientii. Sfaturile tale sunt de bine si voi tine cont de ele o sa vezi. Merg si io mai incet ca is mai sarac decat par… dar am un plan mare. Cand o sa cresc o sa fac filiala si la Bucale dar pana atunci nu in banat si nici in regat ci ne vedem cu totii aici in virtual si in visul unei calatorii de neuitat.

  11. Marian S. Says:

    Multumesc, astept cu nerabdare.

  12. Adi Hadean Says:

    No, bun. Și la Cluj când veniți? Că aici îi cald, serios:-) (și dacă nu-i cald, facem, că avem horincă de la Maramu). Vă pupăm, prunci faini.

  13. Sibilla Says:

    Vrem Respect ! Manifest pentru România, pentru viitorul nostru şi-al copiilor noştri… :
    http://sfinx777.wordpress.com/2009/10/18/manifest-pentru-romania-pentru-viitorul-nostru-si-al-copiilor-nostri-jos-basescu-jos-mafia-portocalie-nu-vrem-dictatura/

    Dacă, ei, Băsescu şi pedelacheii sunt uniţi… UNIŢI PRIN TICĂLOŞII, să NE TREZIM, să ne implicăm, SĂ CEREM ŞI SĂ NE IMPUNEM PAŞNIC RESPECTUL, pentru că, NE-AM SĂTURAT !
    TREBUIE SĂ RENUNŢĂM LA… RENUNŢARE ! TREBUIE ! E TIMPUL !!!
    Sibilla

  14. Inka Says:

    Buna, imi place foarte mult blogul tau! ai dori sa facem un schimb de linkuri, ceva? daca nu iti cer prea mult. Blogul meu este unul generalist, poti sa intri macar sa vezi. Daca nu iti place cum scriu, accept refuzuri. O zi buna iti doresc si astept un semn, rau sau bun.

  15. Raka Says:

    Stiu ca va suna oarecum offtopic si sper sa nu bat chiar in spam. Asa ca desi ar putea suna a cliseu, imi cer scuze in avans.

    Sunt unul din cei 4 bloggeri timisoreni care au ramas pana spre sfarsitul discutiilor, alaturi de VisUrat, Oviblog, Ovi Sirb, Amalia, dumneavoastra si sotia dumneavoastra.

    Pentru mine, sincer a fost o onoare sa fiu in preajma dumneavoastra, sa va aud vorbind cu acel calm si acea sinceritate naturala.

    Pentru mine a fost o experienta din care am tras cateva invataturi in ceea ce priveste oamenii, cum sa-i privesti, cum sa-i analizezi si cum sa tratezi si sa discuti cu si despre ei…

    Si pentru ca ar fi putut sa para deplasat sa va fi rostit atunci cuvintele astea atunci, cu riscul de a parea deplasat acum, insist sa vi le spun, pentru ca nu stiu daca o sa mai am in curand ocazia de a mai schimba cateva cuvinte cu dumneavoastra.

    Cu respect, va multumesc pentru invatatura si cuvintele oferite.

  16. Raka Says:

    Am uitat sa specific, e vorba de noaptea de sambata, 24 octombrie, intalnirea bloggerilor la Timisoara

  17. Mile Carpenisan Says:

    @Raka
    sigur ca tin minte pe toata lumea care a stat cu noi. Multumesc de aprecieri si sper sa ne mai intalnim.
    PS Ma cheama Mile nu dumneavoastra ;)

  18. taipan40 Says:

    hop si io…am stat foarte mult sa ma gandesc daca si cand sa apar in peisaj,si da, nu cred ca o sa-mi dai spam pentru o sa stii ca dintre toti (cu unele mici exceptii) te cunosc un pic mai bine…nu fac parte dintre laudatori si aplaudaci, si am o singura intrebare pentru tine:excluzi definitiv varianta de a reveni in presa(tv)?…mai mult ca sigur noul job are o parte frumoasa dar cu siguranta si una mai putin frumoasa…probabil in functie de raspuns poate te mai intreb una alta…daca suporti intrebarile, binenteles…daca nu da-mi kick de acum!

  19. Ovi Says:

    No, servus draga Mile si multzam frumos de gratularile ocazionate de umila mea zi de nastere.
    Te implor sa schimbi fondul asta negru al blogului, ca mi-a luat o saptamana sa citesc si ma dor ochii si acuma.
    Nush ce ma face sa ma simt atat de apropiat de tine, desi am avut foarte putin timp la dispozitie in a ne cunoaste.
    Bag sama ca cine se asamana se aduna, asa ca sper sa ne adunam intr-o buna zi, ceva mai mult timp, sa depanam ceva istorioare pe muzica de Phoenix!
    Buna ideea cu Retezatul, mai ales ca-i in terenul meu!
    Asept cu drag sa ne vedem, indiferent de starea vremii!
    Cu stima.

  20. Mile Says:

    @taipan40
    am invatat ca in viata niciodata nu trebuie sa spui niciodata.

  21. Mile Carpenisan Says:

    @taipan40
    am avut o viata plina, traita rapid si cu multe de invatat…dar cel mai important e ca am invatat ca daca viata e curva trebuie fututa ca sa nu te futa ea pe tine (scuze pentru tonul academic) :)

  22. Sibilla Says:

    http://sfinx777.wordpress.com/2009/11/16/pavle-parintele-spiritual-al-sarbilor/

  23. zara ovidiu Says:

    http://zaraovidiu.blogspot.com/2009/11/pnl-batut-palma-cu-psd-pentru-guverna.html

  24. Nea Costache Says:

    Buna Mile! M-am intristat nespus cand tu si Adelin ati plecat de la Antena. Erati doi adevarati profesionisti incomparabili iar acea televiziune, prin plecarea voastra a ramas extrem de saraca. Ma bucur din suflet ca ti-ai luat viata in propriile-ti maini ocupandu-te de afaceri! Sunt sigur. stiind ca tu fiind omul caruia nu-i place sa faca lucrurile pe jumatate, ai si vei avea succes in proiectele turistice pe care le initiezi. Observ ca printre comentatorii tai este si Sibilla (care este in stare sa moara de gat cu cei ce te supara), prima mea prietena virtuala de suflet, cu o inima mare, pe care nu ai cum sa n-o indragesti. Ingadue-mi sa te trec in blogroll-ul meu, alaturi de prietenii mei, cativa comuni amandurora. O zi minunata Mile si mult mult succes in afaceri!

  25. Mac-Mac Says:

    Câtuşi de puţin electoral, Mile…ai avut stomac şi răbdare 16 ani! Dacă treceai de majorat…ajungeai ca ei! Sunt unii care s-au nimerit în braţe cu inspiraţia…şi au renunţat înainte să-nceapă cum se cuvine! Rămâi Om!

  26. Sibilla Says:

    La Mulţi Ani, tuturor Sărbătoriţilor, purtători ai numelui Sfântului Ierarh Nicolaie !
    Nouă, tuturor românilor : Doamne Ajută!
    “Repetabila scrisoare”

    Am adormit
    cu gândul la fereastră
    unde-am lăsat
    doar gheata mea de suflet
    spre o poveste
    cu “a fost odată”
    un Moş bătrân
    ce tainic,
    fără chip,
    ne aducea,
    în miezul cel de noapte,
    un vis cuminte
    agăţat în plic.

    I-am scris mereu,
    ani după ani,
    de-a rândul…
    Nu i-am cerut
    decât, din toate,-un strop:

    Moş Nicolae,
    adu-mi altă soartă
    şi lasă-mi
    în ghetuţă
    şi noroc.
    Moş bun,
    cu lacrima,
    te rog…

    Mi-am lustruit cu sârg
    ghetuţa schioapă
    din sufletul
    ce la vedere-l port.
    I-am pus
    şi o lumină,
    lumânare,
    ca drumul să nu-l rătăceşti…

    Te rog,
    nu mai zbura
    peste fereastra mea,
    gheata-i acolo,
    către geana ta.

    Atena-Mariana Zară, Bacău,
    28 noiembrie 2008

    http://www.youtube.com/watch?v=iMHcOot03vU
    http://www.youtube.com/watch?v=E8ORtFIqe_Y&feature=related
    Sibilla

  27. zuza G Says:

    Impresionanta calatoria ta! Wow! Esti un norocos si tare mult mi-ar placea sa ajung sa vad macar un sfert din locurile pe care le-ai admirat tu! Doamne ajuta! Numai bine!
    PS: pe vremea cand erai reporter la Antena 1 eram indragostita de tine! :))) Mi se inmuiau picioarele cand deschideanm TV! Nu mai conteaza, dar simteam ca trebuie s=o spun!
    PS2: foarte draguta sotia ta! Iubiti-va mult!

  28. Razvan Says:

    Ma bucur ca este frig. Credeam ca incalzirea globala a fost de vina pentru aceasta toamna destul de calduroasa.

  29. Sibilla Says:

    Sărbători Binecuvântate !
    http://sfinxredivivus.wordpress.com/2009/12/23/primiti-colinda/

  30. adi piclisan Says:

    :)

  31. McGogoo Says:

    sunt fericit ca in sf ai scris ceva aici.
    si ma bucur ca tu esti fericit :)

    La multi ani Omule!

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.