Capra con 3 bambini

Ati vazut cat de repede prind accent capsunarii? In doua saptamani prin Italia sau Spania si deja uita cum se vorbeste romaneste. Eu ca etnic sarb rar am lapsus si mai uit cum se pronunta un cuvant in romana …..si atentie eu gandesc, numar si visez in sarbeste. Capsunarii nostri in 2-3 saptamani deja amesteca romana cu italiana , spaniola sau dracu mai stie ce limba vorbesc prin tarile pe unde culeg rosii, capsuni, portocale sau portofele si carduri. Ei bine pentru ei special a fost compusa o varianta noua a “Caprei cu trei iezi” pe limba lor

Si varianta in “engleza” pentru ceilalti cetateni europeni plecati din Romania

12 Responses

  1. Darael Says:

    Diferenta majora intre tine si ei este ca cei descrisi de tine nu au stiut niciodata limba romana…. deci nu au avut ce sa uite.

    Nu stiu daca mai trec pe aici zilele viitoare, asa ca iti spun de acum:

    Srećna Nova Godina Mile !

  2. SIBILLA Says:

    La noi la cărăşeni e ” ursul păcălit de vulpe ”, ursul bate palma de ani buni cu şoricelul, vulpea mă chinuie pe mine, şantajându-l pe urs … ca la noi la nima-nlume !
    Mile, adevăru-i căse lucră dija la neşte listuţe cu ” suspecţi terorişti ” din blogosferă cică destui, că dacă-i arătura lui a zăusului, nu ? Sper săfie banc numa, alfel, zău mă retrag în munţii definitiv şi vă spui de-acu să nu mă opriţi !
    respecte,
    Sibilla

  3. Шмеля Says:

    Давайте все последовательно разберем

  4. SIBILLA Says:

    СРЕЋНА НОВА ГОДИНА !!!
    Ziveli !!!
    http://lh4.ggpht.com/_GBjQ4SkKP24/R3ksEc9tYMI/AAAAAAAABF0/C1JygVVk5Xk/cestitka.jpg
    http://www.signonsandiego.com/news/world/images/061231newyear-sydney.jpg
    http://www.yu4you.com/slike/photo/2164_siluete_pice.jpg
    stimă şi respect, Mile,
    Sibilla

  5. Să trăeşte eoroepehenii noştri « Moshe & Mordechai blog Says:

    [...] trăeşte eoroepehenii noştri Jump to Comments Pe asta o vedeţi la Mile. La mulţi ani, Mile ! Tare rău îmi pare că necazurile nu m-au lăsat anul ăsta să ajung la [...]

  6. Viorica Says:

    Intai o sa-ti zic pe romaneste, ca n-am caractere chirilice: la multi ani!
    Apoi vreau sa-ti multumesc pt videoclipuri,m-au distrat f tare.

  7. Mircea Popescu Says:

    Auzi cica or uitat, povesti. Se prefac.

    Eu am petrecut ani de zile in America de nord si centrala, si chiar m-am temut ca n-oi mai sti vorbi. Pe dracu. Nici macar accent n-am.

    Cum sa se strice in 2-3 saptamani.

  8. innuenda Says:

    Mile, te dezamăgesc! Asta este o poantă care circula de multă vreme. La Capra cu 3 iezi variantă bilingvă mă refer.

    Eu am auzit-o prin nouăzeci-şi-ceva, pe când un simpatic nou prieten, mare handbalist, (te salut, Denis:)!)ne-a făcut să râdem cu lacrimi, cu varianta francofonă. Nu-mi mai amintesc decât că…

    Danz ăn jur, leo capra va o piaţa pur aporte deo grand potol barosan pur le troa iezi cucuiezi (a se citi cu accent pe ultima silabă la capra, piata, iezi, cucuiezi).:)

    Altfel, sigur, sunt sătulă şi eu de românii veniţi din State, de exemplu, care încep cu: “eram sub şauăr” sau…”ăă, cum se zice aici la voi la (…)?”

  9. Sibilla Says:

    http://sfinx777.wordpress.com/2009/01/24/blogosfera-in-concurs-fie/
    Succes, Mile !
    respecte,
    Sibilla

  10. Dan Gheorghe Says:

    e o boala mai veche a romanilor de-a se feri sa spuna ca sunt romani, cand merg in strainatate. si asta nu se intampla doar in ultimii ani, din cauza imaginii proaste a romaniei in lume, in urma bandelor de hoti si cersetori care au emigrat de pe malul dambovitei pe malul tamisei sau senei. treaba e veche cu romanii care simt ca le pute limba ramana, cand se duc in alte tari. e un snobism. considera ca romania nu e de nasul lor. altii, foarte multi, care au fost in strainatate, se intorc in tara si vorbesc cu accent, ca sa atraga atentia tuturor ca au trecut granita, ca ei sunt mari si tari. chit ca in strainatate au spalat closete, ei se lauda ca acolo au depus activitati importante. sunt destule asa-zise vedete de la noi care povestesc ca au fost in strainatate, cand se intorc in tara, le vezi la televizor pe vedete cum se dau mari cu concertele lor din america. da, dar uita sa spuna au cantat prin cine stie ce spelunci, eventual la bara…

  11. lili Says:

    Dureros,dorinta de “adaptare” si snobismul e caracteristic romanilor,un bmw si un accent a la español “da bine” cand te duci in vacante , si asta se intampla in comunitatile mari de romani din toata lumea,In schimb intr-o comunitate mai dispersata cu un nivel cultural diferit unde mediul e ceva mai steril lucrurile se intampla altfel,de exemplu copiii de romani nascuti in Olanda merg la cursuri de literatura si istorie pentru a ajunge la un nivel nativ sau aproape,sunt olandezi dar se simt romani si incearca sa traiasca romaneste,in Spania se intampla acest lucru mai rar,de ce? ar fi multe de spus ,lipseste exemplul dat de familie ,de ce nu au parintii interes ?…si iar ajungem la nivelul de educatie si la cei 7 ani de acasa.Dureros!

  12. Aya Says:

    BUGETUL ESTE “BOGAT”: DE CE MINTE BOC?

    Am niste informatii de-a dreptul socante legate de buget.

    In “visterie” exista bani cu mult mai multi decat incearca penibilul Boc sa transmita.
    Altfel spus, exista bani nu doar pentru salarii (nu ma refer atat la respectarea promisiunilor electorale- am firestile rezerve fata de ele- cat la aplicarea legilor votate de Parlament anul trecut) dar si pentru investitii, si pentru agricultura, si pentru invatamant si pentru sustinerea cel putin “decenta” a Romaniei in conditiile unei cresteri de aproximativ 3,5% (nu 2%, cum s-a anuntat) si pentru multe altele.

    Cand afirm ca bugetul este “bogat”, am in vedere toate celelalte elemente care se iau in calcul (deficit de cont curent, etc). Nimic nu arata ca Romania ar fi in criza - dimpotriva- dar ca ar exista riscul sa intre in criza DACA NU SE FOLOSESC BANII EXISTENTI SI S-AR APLICA ASA-ZISUL “BUGET DE CRIZA”.

    Socul cel mare vine din incapatanarea lui Boc (din punctul meu de vedere, este clar ca asculta de ordine) de a lansa false semnale (altceva nu poate face) legate de “problematica financiara”, care nu exista.
    Tot ce mai poate este sa incerce instalarea haosului inainte de a veni cu proiectul de buget (unde va trebui sa spuna adevarul, neputand “ascunde” banii caci liberalii stiu bine ce au lasat in urma si ar reactiona; nu pare “ciudata” tacerea lor?; asteapta, la panda, sa minta Boc CU ACTE).

    Ceea ce am spus explica PARTIAL demisia lui Dragnea de la MAI (din ratiuni perverse, care nu mai au nevoie de detaliere, Boc refuza sa dea Armatei si Internelor sumele necesare- la fel, agriculturii- ceea ce e oribil).
    Asta explica si tacerea cel putin suspecta asupra proiectului de buget, si batalia surda, din interiorul guvernului, pentru bani (care exista, fara probleme).

    P.S.
    Despre Serghei Gorbunov si “cestiuni arzatoare”- in curand.
    Deocamdata, doar atat:
    Chiar nu e clar cine este acest om si ce greseala au comis cei care l-au implicat in “cazul Brasov”? (un al doilea motiv- mai sunt!- pentru demisia lui Dragnea, care a inteles ce tip de “pericole pasc” prin preajma, preferand sa se intoarca, pe ultimii metri, la CJ).

    Mutatis- mutandis, mai tine cineva minte imensa gafa comisa, cu niste ani in urma, cand a fost anchetat un “traficant de droguri”- in felul acesta “dandu-se la iveala” o identitate care trebuia sa ramana, aparent, legata de zona infractionalitatii?

    Intr-o ordine conexa de idei: nu se uita nimeni cu atentie la imaginile transmise, CU INSISTENTA, pe Antena 3, legate de cele doua arestari ale lui Gorbunov (cea din 2004 si cea de acum)?
    NU se uita nimeni la figura individului arestat, de fiecare data, in parte?

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.